איך לבחור מאמן אישי

בעידן ההתפתחות האישית, השוק מתמלא מדי שנה במאות מאמנים אישיים ועסקיים מוסמכים, כשלכולם יעד משותף ורצון להשתלב בתחום. מכיוון שהתחום די פרוץ ועדיין ללא חוק מוסדר, קל לאבד את הדרך "וליפול" על איש מקצוע פחות טוב. אספתי עבורכם את הצעדים החשובים שצריך לעשות על מנת למצוא מאמן אישי ועסקי טוב. 

מה המטרה?
אני יודע שזה יכול להיות מבלבל, אבל נסו לחשוב על קווים כלליים ועל המטרה לשמה אתם רוצים לעבור תהליך של אימון אישי. לכל תחום יש סוג אימון מתאים. אם אתם רוצים שינוי בקריירה, כדאי לחפש מאמן עסקי. אם אתם מחפשים לרדת במשקל, מאמן לאורח חיים בריא יוכל להיות לכם לעזר, ועוד ועוד. עדיף להתמקד ככל האפשר, כדי שגם אם פניתם לגוגל, עדיף שתרשמו את התחום הממוקד ולא "אימון אישי", שיניב לכם יותר תוצאות מ"נועה קירל התגייסה לצבא".

חבר מביא חבר
שיטה עתיקת יומין שתמיד עובדת. במידה ונוח לכם לשתף, ספרו לחברים ומכרים שאתם מחפשים מאמן אישי מעולה. החברים שלכם מכירים אתכם ואת הצרכים שלכם, ויכול להיות שיוכלו לכוון אתכם למאמן אישי טוב שהם מכירים, או שהם בעצמם התנסו או נמצאים בתהליך אימון אישי ויוכלו לקשר אתכם למאמן שלהם.

סקר שוק
מצאתם כמה מאמנים טובים שאתם מרגישים שאולי יכולים לעזור לכם, מהמם לכם ! לרובם יש אתר אינטרנט או עמוד פייסבוק, ומהם אפשר למצוא מידע על תחום הפעילות שלהם, על האנרגיה שלהם ועל התוכן עצמו. אם יש לכם הרגשה טובה לגבי מאמן מסוים, המשיכו ודברו איתו בטלפון. אין כמו פגישה פנים מול פנים כמובן, אבל הטלפון יכול להיות אחלה סינון.

התאמה
בין אם הגעתם למאמן שרציתם דרך חברים או דרך גוגל, הגיע הזמן לבדוק אם הוא מתאים לכם :

  • אישיות– האם הוא קשוב או מרוכז בעצמו ? האם יוצר תחושת ביטחון ונוחות ? בקשו ממנו לספר על עצמו ועל התהליך שעבר, והתרשמו מגישתו לחיים. בסופו של דבר, אנחנו נקשרים למי שהסיפור שלו נוגע בנו.
  • מקצועיות– משימת המאמן היא לא לחוות את דעתו על סיפור החיים שלכם אלא לדובב אתכם בשאלות שינחו אתכם קדימה. נסו לשים לב לכושר ניהול הפגישה שלו מההתחלה ועד הסוף. בררו האם הוא ממשיך להתאמן בעצמו. מדובר באחד הפרמטרים לכך שהוא מתקדם בתחום ולא קופא על שמריו.
  • הכשרה– בררו באיזה בית ספר למד המאמן שלכם, מה כוללת תוכנית הלימודים (ההכשרה המינימלית המקובלת היא 100 שעות אקדמיות), כמה זמן היא קיימת, האם הוא עבר סטאז' והאם יש לו תעודות. בדקו גם מי היה סגל המרצים בבית הספר והאם היה מיון לתוכנית או שכל מי ששילם כסף התקבל. מאמן מוסמך הוא מאמן שחבר בלשכת המאמנים בישראל, כלומר עמד בכל הדרישות- 100 שעות אימון, מבחן בע"פ, מבחן בכתב. מאמנים מתקדמים, שרוצים להיות מוכרים ברמה גלובלית, עוברים הסמכה ע"י ה-ICF (הפדרציה הבינלאומית לאימון אישי) וחברים גם בארגון זה.
  • המלצות– בקשו טלפונים של מתאמנים שעבדו בחברת המאמן. בררו איתם אם הם הרגישו בנוח במהלך התהליך, אם המאמן היה הגון וקשוב, אם הוא היה ישר ואמין ואם הוא היה זמין עבורם גם מחוץ לפגישות חברים ומכרים הם מקור סופר אמין לקבלת תמונה בהירה על איכות האימון, גישתו של המאמן, התקשורת איתו והתוצאה הסופית. עם זאת, זכרו שאתם מחפשים את המאמן המתאים ביותר לכם, לא להם.
  • מספרים
    אורך האימון וזמן הפגישה משתנים ממאמן למאמן. עלות האימון היא כבר עניין גמיש הרבה יותר. כשאתם נפגשים עם המאמן הפוטנציאלי, חשוב שתתאמו ציפיות על מס' נושאים :
  • תקופת האימון– כשלושה חודשים, 12 פגישות, בד"כ אחת לשבוע. רוב המאמנים מאפשרים להאריך את האימון למס' פגישות נוספות בהתאם לצורך.
  • משך הפגישה– בין שעה לשעה וחצי, ובכל מקרה לא פחות משעה. מקובל שבין פגישה לפגישה המתאמן מתייעץ עם המאמן בטלפון או במייל. עם זאת, יש מאמנים שמטילים וטו על העניין או מצמצמים אותו לעדכונים קצרים וממוקדים בלבד. אם נוח לכם יותר שרוב הפגישות יתקיימו בטלפון או בזום / סקייפ, חפשו מלכתחילה מאמן אישי שעובד בשיטות הללו.
  • מחירים– מחיר המינימום בד"כ הוא 100 ש"ח לפגישה, בהתאם לקרדיט, הניסיון וההכשרה של המאמן. מאמן אישי מתחיל שעדיין צובר לקוחות יגבה את הסכום המינימלי. מאמן אישי בעל הכשרה נוספת יגבה סכום גבוה יותר ממי שלמד רק אימון אישי. תעריפים גבוהים ביחס לשוק לשעה הם בדרך כלל פריווילגיה של מאמנים אישיים בעלי מעמד, כמו טל רונן שמאמן את שרי אריסון או דורון ליבשטיין. סכומים מקסימליים יגבו מאמנים אישיים שהפכו לסלבס כמו אלון גל ואלון אולמן, וכן מאמנים עסקיים למנכ"לים שהחברה מממנת להם את האימון. מה שחשוב לזכור הוא שהמחיר לא מעיד בהכרח על איכות המאמן. מצד שני, הוא עשוי להצביע על ותק, מוניטין והכשרה. בכל מקרה, מומלץ לבדוק מה עומד מאחורי המחיר והאם הוא רלוונטי עבורכם.